
JORDI DALMAU SILLA
14515
Sobre Mi
Vaig cursar Enginyeria Mecànica a Terrassa, a la UPC, i a Barcelona, també a la UPC, Enginyeria en Organització Industrial.
Durant gairebé vint anys vaig exercir d'Enginyer a un despatx propi a la ciutat de Tarragona, dirigint projectes de diversa magnitud, com a gerent, cap de projecte i director d'obra. Fa sis anys, aquesta faceta meva va quedar lleugerament aparcada. Vaig deixar els plànols i els càlculs per centrar-me en una nova àrea que va captivar-me, el món dels aliments fermentats, en els que vaig trobar solució a una dolència de salut que em va ser diagnosticar quan tenia tretze anys, síndrome de Gilbert, que compromet la desintoxicació del fetge.
Inicialment, vaig començar a elaborar fermentats a casa, i el que era inicialment un hobbie ha acabat esdevenint el meu nou modus vivendi.
Vaig emprendre per posar en funcionament Mūn Ferments, la primera empresa de tot l'Estat espanyol en disposar d'un obrador que elabora te fermentat kombucha de primera qualitat, amb ingredients totalment naturals i ecològics. Seguim el mètode tradicional i, actualment ocupem una nau industrial de més de 1.000 metres quadrats. Kombutxa és un te fermentat amb uns orígens que es remunten a fa 2.000 anys a l'antiga Xina quan van descobrir-lo arran que es convertís en un guariment per un emperador amb greus problemes digestius.
Als anys 80, el kombucha va tenir un boom dins la comunitat hippie dels Estats Units i, posteriorment, va convertir-se en una beguda alternativa amb moltíssims consumidors arreu del món.
Actualment, Mūn Ferments, fundada oficialment l'any 2016, amb seu a Mataró, serveix 9 varietats i tres formats d'aquesta beguda, amb una àmplia projecció i cada vegada més adeptes, a més de 6.000 establiments físics. Així mateix, també comercialitzem a través del canal on line.
Els meus coneixements d'enginyeria han estat crucials per a la posada en marxa d'aquest nou negoci. No només pel que fa a la capacitat d'escalar la producció de la beguda sinó també a l'hora de gestionar el funcionament de la planta elaboradora. La planta de Kombutxa és totalment domòtica; els nostres processos de producció són eficients i tendeixen al consum zero energètic; la prioritat de Mūn Ferments és aconseguir ser CO2 neutral i tenir cura no només dels nostres treballadors, sinó també del Planeta.
Alhora, fem el kombucha més deliciós i saludable, amb el sucre residual més baix de tots els que es comercialitzen a Europa. El nostre objectiu a curt termini és convertir-nos en la planta d'elaboració de kombucha amb major capacitat productiva de tot el territori europeu.