
ANTONIO Mª MARISCAL LATORRE
10933
Sobre Mi
Vaig estudiar a la Universitat de Saragossa Enginyeria Tècnica Indústria, especialitat Mecànica i dins d'ella Estructures.
Anys més tard, durant els cursos 95/96 i 96/97 a la Universitat Rovira i Virgili vaig fer MBA en la seva primera edició.
L'any 1990 vaig començar com a Enginyer a Tarragona, a l'empresa ICICT (actualment TÜV Reiland) qui em va fitxar directament de la Univesidad de Zaragoza. Vaig exercir d'Inspector d'Ascensors i Grues Torre i també de Baixa Tensió esporàdicament. Em vaig especialitzar en aparells elevadors.
Des de 1990 soc col·legiat del CETIT.
L'any 1992 vaig crear la meva pròpia Oficina Tècnica visant tots els meus projectes. Vaig exercir com a professional lliure fins a l'any 1998.
En aquest temps vaig ser el responsable tècnic de diverses empreses d'instal·lació de Grues Torre i director tècnic d'Ascensors Lorenzo Girón. El 1996 em va fitxar Ascensors Schindler com a Cap de Treballs de la seva Sucursal Catalunya Sud. Ho vaig compaginar fins a 1998 amb l'Exercici Lliure i amb el MBA de la URV.
L'any 1998 vaig passar a ser el Director de la sucursal d'Ascensors Schindler pel que vaig haver de deixar l'exercici lliure, vaig estar fins al 2012. Durant aquest temps muntem alguns dels ascensors més potents de la zona, com el de la desmantellada Vandellòs 1, Hotels com Termes de Montbrió, els d'hospitals com Joan XXIII i Arnau de Lleida, que són els de major trànsit i major exigència de totes dues províncies. En total més de 1000 instal·lacions moltes d'elles especials.
El desembre de 2012 sortim de Schindler la meva dona i jo (ella era responsable d'Organització a escala mundial de l'empresa, de més de 75000 treballadors) perquè després de quatre anys intentant que marxéssim a treballar (i viure) a Suïssa no vam voler fer-ho.
Aquí és on vaig tenir un important punt d'inflexió en la meva vida professional i on el CETIT en alguna cosa em va ajudar.
Vaig decidir donar un canvi radical en la meva vida professional, cosa que portava 'rumiant' almenys des de feia dos anys, i durant els primers mesos de 2013, a les oficines del Col·legi, sent degà Santiago Crivillé, vaig crear la base de la nostra empresa actual, MARISCAL&SARROCA Gourmet Food, dedicada inicialment a l'exportació de productes gurmet d'origen espanyol.
Va tocar reinventar-se.
L'empresa té seu a Saragossa, però operem des d'Altafulla, on tenim la nostra Direcció Operativa i el nostre Expositor que obrim com a botiga al públic fa una mica més de vuit anys (GOURMET Altafulla) després de suggeriment del llavors alcalde d'Altafulla Fèlix Alonso.
Avui dia ens dediquem principalment a la distribució de productes gourmet encara que cada vegada va tenint més pes els resultats obtinguts en els marketplaces que treballem, especialment a Amazon on tenim el nostre Store a Amazon Espanya, França, Alemanya i Itàlia (i teníem al Regne Unit, però el Brexit ho va parar) així com en Store de ICEX amb Amazon 'Food and Wines from Spain'.
Som el cas d'èxit d'Amazon Alimentació Espanya i Amazon Alimentació Europa juntament amb una altra petita empresa d'Itàlia.
Això ens ha permès participar en nombroses taules rodones i presentacions juntament amb ICEX, Amazon i AECOC on abans de l''era COVID' eren presencials en diferents Fires Professionals, agrupacions d'empresaris, etc. On havíem d'explicar la nostra experiència professional. Durant la COVID ens ha tocat estar en diversos webinars amb el mateix plantejament, on hi havia centenars d'empresaris connectats, l'últim d'ells sobre 1500 empreses.