Canvas Logo

[Jornada] EINES PER EVITAR QUE LA TEVA EMPRESA FAMILIAR DESAPAREGUI

[Jornada] EINES PER EVITAR QUE LA TEVA EMPRESA FAMILIAR DESAPAREGUI
Codi circular:  
00/19
Dates:  
26 de setembre (dijous)
Horari:  
De les 10.00 a les 13.00 hores
Lloc:
Seu del CETIT, Av. de Roma, 7 de Tarragona .
Durada:
2 hores aproximadament                  
Professorat:
Ricard Agustín Ripoll, director de Family Business Solutions i consultor d’empreses familiars. Compta amb més de 25 anys d’experiència en el camp de l’empresa familiar.

Llicenciat en Ciències Empresarials i Màster en Màrqueting per ESADE, PPD (Programa de Desenvolupament de Directius) i PADE (Programa d’Alta Direcció d’Empreses) per l’IESE i IMP (International Management Program) per l’INSEAD. Curs en Teràpia Familiar Sistèmica per l’Hospital de Sant Pau i per l’Escola Vasco Navarra en Teràpia Familiar.

Durant la seva trajectòria professional ha sigut Conseller Delegat de Barnices Valentine i Industrias Bilbaínas del Embalaje i Director General de Marcilla Coffee Systems, Riverwood i Mead Embalajes, entre d’altres experiències professionals.

Objectius:

Afrontar el relleu generacional dels fundadors del negoci és un dels moments més crítics per la continuïtat de l’empresa familiar. No obstant això, si es tenen les eines apropiades i es prepara adequadament, és possible dur a terme amb èxit el relleu generacional i evitar que l’empresa desaparegui. 
Alhora, aquest moment també pot ser una bona oportunitat per, aprofitant el canvi de lideratge, professionalitzar el negoci, millorar la comunicació i preparar l’empresa pels reptes del futur. L’objectiu del seminari és, doncs, garantir la continuïtat del negoci al llarg del temps i de les generacions.

Objectius:

  • Aprendre a planificar amb temps el relleu generacional (qui, què i com).
  • Saber quines persones han de participar, com es concreta aquest procés en compromisos de la generació entrant i sortint.
  • Tenir clara la durada del procés i com es pot ajudar a la generació entrant i també a la sortint.
  • Conèixer les implicacions (legals, fiscals, patrimonials, etc.) que té un procés de relleu generacional.
  • Saber fer un diagnòstic del grau de professionalització que tenim i saber què ens cal fer per adaptar-nos a les necessitats futures, tant a nivell de persones, mètode i model de negoci.
  • Sortir amb eines per millorar la comunicació intergeneracional, entre germans, entre cosins i amb familiars fora del negoci així com per evitar i gestionar conflictes.
Continguts:
El relleu generacional. Aprendrem a planificar amb temps el relleu generacional (qui, què i com) i els procediments per formalitzar-lo (Protocol familiar i/o Pactes de família). També coneixerem les implicacions (legals, fiscals, patrimonials, etc.) que té un procés de relleu generacional.

La professionalització. Analitzarem com fer un diagnòstic del grau de professionalització que tenim a la nostra empresa familiar i aprendrem què ens cal fer per adaptar-nos a les necessitats futures, pel que fa a recursos humans, de mètode i de model de negoci.

La comunicació. Adquirirem les eines necessàries per millorar la comunicació intergeneracional, entre germans, entre cosins i amb els familiars fora del negoci, així com per evitar i gestionar els conflictes.
Destinataris:
Membres de famílies empresàries (propietaris, accionistes i familiars) i treballadors d’empreses familiars.
Documentació:
Es lliurarà documentació de seguiment.

LA INSCRIPCIÓ ÉS GRATUÏTA